Martedi - Kedd

Sétálj a festői kikötővárosokban

Kedden látogass el a Garda-tó partján fekvő, képeslapra illő szépségű városokba. A házak citromsárga, narancssárga és fahéj színben pompáznak. A kikötőkben kellemes nyüzsgés vár. Nincs is jobb egy olyan napnál, amikor üzletek, városi terek és teraszos kávézók között andaloghatsz. Kényeztesd a gyerekeket igazi gelato-val (fagyi)!

A mi 5-ös toplistánk:

Peschiera del Garda

Fallal körülvett kikötőváros tele római fényűzéssel. Vidám helyszín: a Vida Cordigero autómentes sugárútja, amely a víz mentén halad.

Sirmione

A “Garda-tó gyönyszemét” csak egy ősi felvonóhídon vagy hajóval tudod megközelíteni. Ez a kastélyváros egy félszigeten található.

Borghetto sul Mincio

Egy kis, kellemes város, szűk, kanyargós utcákkal, vízimalmokkal és elbűvölő, kiülős éttermekkel. Az itteni konyha “La Mama”, azaz igazán házias
típusú: igazi Olaszország.

Lazise

Tökéletes, teraszos kávézók a víznél, különösen esténként, amikor ezer kicsi fény világít és a hold visszatükröződik a vízen. Meseszép látvány!

Limone sul Garda

A tó északkeleti részén található, kilátással a Monte Baldo hegyre. Limone úgy fest, mintha egy sziklára lenne ragasztva. Meredeken felfelé emelkedik, viszont lent, a sétánynál, kellemesen sík.