Ponedjeljak – Hétfő

Ússz a kristálytiszta vízben

Egy isztriai nyaralás megkezdésének legjobb módja, ha belemerülsz az Adriai-tenger hideg, tiszta vízébe. Még sosem úsztál ilyen kristálytiszta vízben.

Víz alatti szafari

A világ még szebb a víz alatt. Vedd fel az uszonyodat és snorkelezz a hullámok alatt, lesd meg a halakat, keress kagylókat és fedezd fel a tengerfenék szépségeit. Sosem fogod megunni és órákat szeretnél majd itt tölteni. Tapasztalt búvár vagy? Akkor egy felejthetetlen kalandért irány a búváriskola! Fedezd fel a régi hajóroncsokat. Az oktatód pontosan tudja hol találod őket.

Ezeket érdemes bepakolnod a strandra:

  • Búvárpipa, búvárszemüveg és uszony
  • Vízicipő
  • Naptej
  • Napszemüveg
  • Fényképezőgép vagy telefon, amivel nagyszerű fotókat készíthetsz

Szép, kavicsos strandok

Az Isztrián számos kavicsos és sziklás strandot találhatsz. Az előnye: a víz egyszerűen kristálytiszta. A nap lenyűgöző színeket varázsol a tengerre. A vízicipők ilyenkor jól jönnek. Inkább a puha homokot éreznéd a lábujjaid között? Néhány homokos strandot is találsz itt (pl. Medulinnál) és mesterséges homok-fennsíkokat. Szinte minden kemping a tengernél található. Szeretnéd tudni, hogy melyik (homokos) strandokat ajánljuk? Akkor olvasd tovább a magazint.

Pihenés vagy vízi sportok?

Kerülj zen állapotba vagy válassz egy aktív kikapcsolódással teli napot! Itt minden a vízi sportokról és a szórakozásról szól: snorkelezés, széllovaglás, vitorlázás, kajakozás és hajókirándulások. Az alternatíva pedig: hosszú, kellemes pihenés egy elbűvölő strandon a napernyővel fedett napágyon vagy a fenyőfák árnyékában.

TIPP:

Válassz egy hajókirándulást a horvát tengerpart mentén és élvezd a lenyűgöző látványt, mint például a Rovinj-i szigetcsoport 22 szigetének csodás hangulatát, a többszáz éves kikötővárosokat, a Vrsar-nál található Limski fjord zöld, sziklás partjait és természetesen a lélegzetelállító Brijuni-szigeteket.