Utorak – Kedd

Látogass el festői helyekre és élvezd a ráérős ebédeket

Szeretnéd felfedezni a csodálatos isztriai városokat? Akkor megmutatjuk az utat és adunk néhány tippet egy kellemes, ráérős ebédhez.

Umag

Tornyok és tenisz

A szlovén határhoz legközelebb található tengerparti város. Kihagyhatatlan látnivaló: a velencei óratorony, a világítótorony és a több ezer éves városfalak. Remek szórakozási lehetőség: sétálj végig a kellemes, szűk utcákon. Szereted a teniszt? Júliusban Umagban rendezik a híres Croatia Open ATP tornát.

Pula

Római város

Pula. Milyen gyönyörű város! Isztria legnagyobb városa egyszerűen tele van történelmi látnivalókkal. A legnagyobb vonzerő a római aréna, a világ egyik legrégebbi amfiteátruma. Szeretnéd tudni hogyan éltek a római gladiátorok? Esténként nézd meg az izgalmas gladiátor show-kat, így a meleget is elkerülöd.

Rovinj

Pasztell színű házak

Egy igazi ékszerdoboz, autómentes belvárossal. Sétálj végig a több száz éves utcákon, ahol pasztell színű házak, hívogató butikok és kellemes, kis éttermek bújnak meg a szűk utcákban. Sétálj be egy eredeti “konoba”-ba és élvezd a helyi ételeket. Zárd a napot egy frissítő itallal közvetlenül a víz mellett.

A mi tippünk egy italra Rovinj-ban: de Mediterraneo Bar. Ennél közelebb nem lehetnél az Adriai-tengerhez!

Poreč

Pezsgő atmoszféra

Némi kultúrára és szórakozásra vágysz? Akkor jó helyre jöttél. Poreč történelemben és kulturában gazdag város, emellett nyüzsgő éjszakai életet találsz itt. Leghíresebb látnivalója az Euphrasius-bazilika, a középkori városfalak fölé magasodó tornyaival. Hagyd, hogy a fényképeződ kattogjon.

Novigrad

Romantikus halászkikötő

Megjött az étvágyad a legfrissebb tengeri ételhez, amit valaha kóstoltál? Akkor Novigrad-ban a helyed! Sétálj végig a szép halászfalu óvárosán, le egyenesen a kikötőbe, ahova a frissen fogott halak érkeznek. Csodáld meg a nyüzsgést a rakparton és vásárolj némi halat vagy kagylót. Finom, ha a kempingben grillezve készíted el!