Üdvözlünk az Isztrián!

Ez egy igazi nyaralóparadicsom!

Kristálytiszta öblök

Látnivalók és kultúra

Ízletes, mediterrán ételek

Nagyszerű kempingek

Szuper a gyerekeknek

Közelebb van, mint gondolnád

A víz hihetetlenül kék, a táj Toszkánára emlékeztet és a kis falvakban senki sem siet sehova. Hogy hol járhatsz? Természetesen az Isztrián! Ezen a napsütötte félszigeten, Horvátország északi részén.

Tippek ínyenceknek:

Cevapcici

Még az ujjaidat is megnyalod utána… Cevapcici. Ezek az isztriai kolbászok erősen balkán fűszerezésűek és leginkább pitában, ropogós zöldségekkel és fokhagymaszósszal fogyasztják!

Miért az Isztria?

Közelebb van, mint gondolnád

Nincs is olyan messze, igaz? Nagyjából 570 km-re. Az biztos, hogy hamarabb tudsz a poreč-i napsütésben ülni, mint egy tapas bárban a spanyolországi Costa Brava-n.

Rengeteg felfedzenivaló vár

Kulturális ékszerdobozok, mint amilyen Pula, Poreč és Rovinj. Elképesztő természeti környezet a Brijuni-szigeteken és a Pitlivicei-tavaknál. Olyan kulináris csodák, mint a Cevapcici, a helyi borok, valamint isztriai módon elkészített sült hús és hal. És csodálatos, családi kempingek közvetlenül a tengernél.

Gyönyörű strandok

A legtöbb strand az Isztrián kavicsos (az idilli kis öblöknél), bár néhány kis, homokos strandot is találhatsz itt. Hozz magaddal békatalpat, búvárpipát és búvárszemüveget, biztos lehetsz benne, hogy gyönyörű halakat fogsz látni a kristálytiszta vízben.

Isztria = Városnézés

Le leszel nyűgözve Pula gyönyörű városának római színházától, Augusztus császár templomától,
a poreč-i Euphrasius-bazilikától, Pazin kastélyától és Rovinj szűk, középkori utcáitól. Semmiképp ne hagyd ki!

Ízletes ételek és italok

Fedezd fel a mediterrán konyha remekeit az Isztrián: Cevapcici, malacsült, kagyló, sült húsok, kecskesajt, töltött paprika, tészták, Baklava, zamatos, helyi borok és még sorolhatnánk.

Csodaszép természet

Isztria belső részei felé tartasz? Akkor a hetedik mennyországba érkeztél! Nézd meg a Brijuni Nemzeti Parkot, az Ucka Nemzeti Parkot, a Medvednicai Nemzeti Parkot, a Baredine barlangokat, valamint Pitlivice lenyűgöző tavait és vízeséseit. Micsoda látvány!

Érdemes magaddal hoznod:

  • Vízicipőt
  • Snorkeling felszerelést
  • Fényképezőt
  • Naptejet
  • Napszemüveget

Tények és számok az Isztriáról

  • területe 2820 km2 (kicsit nagyobb, mint Luxemburg)
  • 445 km hosszú tengerparttal rendelkezik
  • 33 természetvédelmi terület található itt
  • a napsütéses órák száma átlagosan 2400 óra évente
  • Horvátország nemzeti valutája a Kuna