Dél = kaland + lenyűgöző látvány + strand

Ahol Franciaország és Spanyolország csendesen összeolvad. A légkör inkább katalán, a tengerpart egyre inkább a Costa Brava-ra hasonlít. Fedezd fel a déli részt!

Peyrepertuse

Várrom egy sziklán

Egy kihívást jelentő, 20 perces túra után káprázatos kilátás nyílik! A távolban láthatod a tengert és Quéribus kastélyát. Egyél egy snacket a hegy lábánál, majd autózz vissza a kempingbe ezen a csodálatos úton.

Perpignan

Szívd magadba a kultúrát

Kényeztesd magad Franciaország legdélebbi, szívet melengető városában. Bár a légkör jellemzően katalán: az építészeti stílus, a nyelv és mindenhol a piros-sárga zászlók lobognak. Kihagyhatatlan látnivalók: a román stílusú székesegyház, a hangulatos Place de la Loge és a Castilleti őrtorony.

Gorges de la Fou

A legszebb szurdok Languedoc-Roussillon-ban

A természetet kedvelők figyelmébe ajánljuk! A „Gorges de la Fou” szorosban - amelyet a La Fou folyó hozott létre – erős, gyalogos hidakat építettek. Újra és újra csodálatos helyeken fogsz áthaladni.

Mit hozz magaddal?

  • Pulóvert, mert a szurdokban 10 fokkal hidegebb van.
  • Fényképezőgépet vagy feltöltött okostelefont. Amikor odaérsz, megérted miért!

A 1,5 kilométeres túra elején sisakot kapsz majd.

Collioure

Romantikus gyöngyszem

Fantasztikus művészváros, közel a spanyol határhoz. Picassot is megihlette ez a hely. Látogass el ide egy csendes napra. Sétálj át a Moré halászati negyed labirintusos utcáin. Menj fel a Saint-Elme erődhöz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. Kényeztesd az érzékeidet egy művészeti galériában, majd zárd a napot egy vacsorával az elbűvölő kikötőben.

Tipp gyerekeknek: játsszatok lovagosat az erődben. A ruhák a helyszínen várnak benneteket. Öltözzetek be lovagnak vagy csinos dámának. Minden olyan, mintha igazi lenne!

La plage

Sokmérföldnyi finomhomokos part

Homokos strandok, ameddig a szem ellát, de kis, rejtett öblöket is találsz (a spanyol határ felé).

  • Idilli: Côte Vermeille
  • Nyüzsgő: Argelès-sur-Mer
  • Érintetlen: Torreilles-Plage