Észak = történelem + természet + strand

Fedezd fel Languedoc-Roussillon történelemben gazdag, északi részét és hagyd, hogy a lenyűgöző vidék, a nyüzsgő városok, a fantasztikus strandok és a több évszados csodák elvarázsoljanak.

Camargue

Dzsip-szafari Franciaországban

Elmennél egy szafarira Franciaországban? Igen, ez itt lehetséges, bár nem fogsz oroszlánokat és zsiráfokat látni. Viszont láthatod a vad lovakat galoppozni és a flamingókat a mocsárban fürdeni. Éld át mindezt Camargue-ban, egy hatalmas természetvédelmi területen, mocsárral. A dzsipek készen állnak, hogy elvigyenek egy kalandra. És igen… fekete bikák is legelnek itt, de ők kedvesek és nyugodtak, úgyhogy nincs ok az aggodalomra.

Tipp: Ha szeretnél oroszlánokat, zsiráfokat, rinocéroszokat és zebrákat látni, akkor látogass el a Sigean-ban található, hatalmas, szafari-parkba.

Nîmes

Csodáld meg a római maradványokat

Káprázatos szökőkutak, ókori templomok és egy gladiátor aréna. Rómáról beszélünk? Nem, ezek mind Nîmes-ben találhatók! Töltsd a napot ebben az elbűvölő városban, és nézz meg mindent, amit a rómaiak hagytak maguk után. Megéheztél a városnézésben? Akkor irány Nîmes piaca, ahol finom ételeket és rágcsálnivalókat kóstolhatsz. Bon appétit!

Montpellier

Építészeti csodák

Ideális egy városnézéshez Languedoc-Roussillonban. Vess egy pillantást a modern épületekre, múzeumokra és az óvárosra, ahol szűk utcák végtelen sokasága vár rád. Ezen kívül mit tudsz itt még csinálni? Vásárolni! Vagy pihenni az Esplanade de Charles de Gaulle Parkban, miközben a gyerekeid a játszótéren játszanak.

Pont du Gard

Kihagyhatatlan látnivaló naplementében!

Íme egy tipp a Nîmes-be, vagy a kempingedhez visszafelé vezető úton: látogass el a 49 méter magas Pont du Gard-hoz. Ez egy rendkívül látványos, római viadukt, amely valóban központi helyet érdemel a fényképalbumodban. Keress egy csendes helyet nem messze ettől a pompás építménytől és élvezd a látványt, ahogy a nap a horizont alá süllyed.

La plage

Napozz és építs homokvárakat

Sok helyszín közül választhatsz a part mentén… ezek a legjobb strandok Languedoc északi részén:

  • Hosszú és széles: Espiguette
  • Fehér homokos: La Grande-Motte
  • Érintetlen: La Corniche