Középső rész = szórakozás + programok + bor + strand

Az élet Languedoc-Roussillon középső részén szintén très bon (nagyon jó). A strandok szerelmeseit elbűvölik majd Cap d’Agde és Valras-Plaga tengerparti üdülőhelyei. Ne csak a papucsodat, hanem a gyaloglócipődet is hozd magaddal. Olvass tovább, hogy megtudd, miért!

Carcassonne

Courtly Carcassonne

Olyan, mintha egy tündérmesébe csöppentél volna. Ezt a kastélyt falak veszik körül, teljesen érintetlen és hatalmas! Amint belépsz a főkapun, máris egy teljes középkori város tárul eléd. Menj fel a kastély tetejére is, hogy gyönyörködhess a varázslatos látványban!

Tipp: Ha csecsemővel utazol, akkor hozz magaddal babahordozót, mert babakocsit nem vihetsz magaddal a kastélyba.

Aqualand Cap d’Agde

Több órányi szórakozás a vízben!

A gyerekek imádják a Cap d’Agde-ban található aquaparkot. Számos különböző medencében játszhatnak és többféle vízi csúszdán is lecsúszhatnak.

Canal du Midi

Pattanj fel a biciklidre

A 250 km hosszú Canal du Midi a Földközi-tengertől Tolouse-ig húzódik. Tekerj végig egy napot a csatorna mentén. Például Carcassonne-tól Homps-ig (40km) vagy Cap d’Agde-tól Béziers-ig (40km). Útközben akvaduktok, fák, szőlőskertek, Fonserannes 9 lakatja (középkori mestermű) és elbűvölő, kisvárosok mellett fogsz elhaladni.

Béziers

Sétálj végig a színes házak mellett

Egy régi város, színes házakkal, élénk plázákkal és egy tekintélyes kastéllyal. Zöld környezetben relaxálnál? Akkor sétálj keresztül a Plateau des Poètes parkon. Szintén jó ötlet kiülni egy kávézó teraszára. Béziers híres borváros. Bonts ki egy üveg bort, emeld a poharad és Santé!

Tipp: Tégy egy hajótúrát a Béziers akvadukton keresztül. Egy csatornán haladsz majd át, de a folyó felett.

La plage

Strandok sokasága

Játssz a homokban, lubickolj a hullámokban, vagy pihenj egy itallal és némi harapnivalóval a kezedben. Hol fogsz relaxálni?

  • Szuper széles: Narbonne-Plage
  • Sétánnyal: Valras-Plage
  • Kutyát is vihetsz: Portiragnes-Plage (Oeust)